TOPlist



Výstava Mezi zdmi

Výstava Mezi zdmi spojuje čtyři autory, zabývající se pojmem limitů, a to jak architektonického prostoru, tak prostorů sociálních a politických. Jedním z nich je významný britský umělec Terry Smith, který v naváže na rozsáhlou sérii výřezů do zdi realizovaných v Tate Modern v Londýně. Nová výstava v Galerii MeetFactory začíná 3. 12. vernisáží a končí 8. 2. 2015.

Vystavující autoři: Terry Smith (UK), Deok Yeoung Gim (KO), Hong Seon Jang (KO/US), Martin Dašek (CZ). Kurátorka výstavy: Zuzana Jakalová.

Výstava Mezi zdmi spojuje čtyři autory, kteří se ve své práci kontinuálně zabývají pojmem limitů, a to jak architektonického prostoru, tak prostorů sociálních a politických. Právě zeď se stává výchozím bodem a inspirací koncepce nové výstavy, avšak v abstrahované podobě. Zeď odděluje to, co je vně od toho, co je uvnitř; vytyčuje hranice, vymezuje prostor. Strukturuje a rozmělňuje možnosti toho, co se odehrává za ní, před ní či kolem ní. Nikdy ale nestojí o samotě a právě vztahy s okolím určují její identitu. Princip zdi se v průběhu výstavy determinuje do pojmů limitace, bariéry, fyzické překážky, či naopak škvíry - nově objeveného či nově vytvořeného prostoru. Zároveň ukazuje možnosti vzájemných vztahů mezi jednotlivými díly.

Významný britský umělec Terry Smith navazuje svým dílem na rozsáhlou sérii výřezů do zdi, které realizoval mimo jiné v Tate Modern v Londýně. Americký umělec korejského původu Hong Seon Jang, který se ve své práci zabývá zejména dočasností materiálu a cyklem vzniku a zániku, vytvořil rozsáhlou site-specific instalaci. Korejský umělec Deok Yeoung Gim zkoumá tenzi mezi povrchem a vnitřní strukturou věcí a společenských jevů a pro výstavu připravil parafrázi poválečné krajiny. Český výtvarník Martin Dašek pracuje se vstupem do galerie, pro který vytvořil interaktivní instalaci. Pro výstavu v galerii MeetFactory tak vznikla čtyři nová velkoformátová díla.

Galerie MeetFactory, výstava Mezi zdmi, vernisáž: 3. 12. v 19:30, výstava trvá: 4. 12. 2014 - 8. 2. 2015

MeetFactory má otevřeno denně od 13 do 20 hodin, vstupné je dobrovolné.

Kontakty a více informací:

Christina Gigliotti / PR & marketing / christina@meetfactory.cz / 776 798 202

Zuzana Jakalová / kurátorka rezidenčního programu / zuzana@meetfactory.cz / 776 232 924

MeetFactory je v roce 2014 podporována grantem hl. m. Prahy ve výši 6.500.000 Kč a Ministerstvem kultury České republiky.

Zdroj: Tiskové informace

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum