TOPlist



První herecká role Ewy Farné

8. srpna 2018 - zdroj tisková zpráva

Uzly a pomeranče - první herecká role Ewy Farné

V úterý 31. července padla první klapka nového česko-německo-slovenského koprodukčního snímku pro mládež UZLY A POMERANČE v hlavních rolích se Stanislavem Majerem, Steffenem Grothem, Ewou Farnou, Leošem Nohou, Evou Sakálovou a Lubošem Kostelným.

V produkční společnosti Daniela Severy se ve spolupráci s Českou televizí a s podporou Státního fondu kinematografie začal v severočeských Mařeničkách natáčet nový celovečerní film režiséra Ivana Pokorného UZLY A POMERANČE.

Tomáš Dalecký (Darek)

Scénář Ivy Procházkové, založený na její cenami ověnčené stejnojmenné knižní předloze (Magnesia Litera, Zlatá stuha za nejlepší knihu pro děti a mládež, Lusch Preis časopisu Die Zeit), vydané dosud nejen v Česku, ale i Německu, Francii, Bulharsku a Polsku, zavede diváka na českou i saskou stranu podhůří Lužických hor.

Do kaje plného protikladů, kde ladná horská krajina nezřídka kontrastuje s životní úrovní jejích obyvatel, kde lidem, ač tu mají drsný život, ještě neokorala duše.

Na tomto pozadí se v předjaří a o letních prázdninách odehrává příběh o první lásce vonící po pomerančích, o nesmělých dotecích, o sveřepých klukovských soubojích o čest a hlavně o koních. Koních, které provází rodící se vztah patnáctiletého Darka (Tomáš Dalecký) s německou dívkou Hannou (Emilie Neumeister), koních, jejichž osud jej nakonec dovede až na práh dospělosti.

Emilie Neumeister (Hanna)

Scénář: Iva Procházková (podle vlastní stejnojmenné knihy)

Režie: Ivan Pokorný

Kamera: Jürgen Rehberg

Architekt: David Voborský

Kostýmní výtvarník: Ján Kocman

Střih: Andreas Baltschun

Hudba: Jiří Hájek

Hrají: Stanislav Majer, Steffen Groth, Ewa Farná, Leoš Noha, Eva Sakálová, Luboš Kostelný

Dětské role: Tomáš Dalecký, Emilie Neumeister, Hana Bartoňová, Anton Petzold, Jakub Čech

Producent: Daniel Severa, Daniel Severa Production (CZ)

Koproducenti: Ingelore König, Kinderfilm (D) Patrik Pašš, Trigon Production (SK)

Za koprodukční účasti České Televize (CZ), MDR - Mitteldeutsche Rundfunk (D) a podpory SFK - Státního fondu kinematografie (CZ), MDM - Mitteldeutsche Medienförderung (D)

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum